Podróż smaku

Podróż smaku

18 kwietnia 2014

Serniczki


Z okazji Świąt Wielkanocnych życzę Wam spokojnie i rodzinnie spędzonego czasu przy wielkanocnym stole. 
Zdrowia, szczęścia i pyszności!


Składniki:
-twaróg na sernik
-proszek do pieczenia
-15 tabletek słodziku
-3 jajka
-jagody goji, żurawina
-1 pudding waniliowy w proszku
Przygotowanie:

Do miski wsypujemy łyżeczkę proszku do pieczenia i 1 pudding. Kruszymy tabletki słodziku i wsypujemy. Następnie wrzucamy 3 jajka i 6 dużych łyżek twarogu na sernik. Masę miksujemy dokładnie ok 4 minut. Gotowe ciasto wlewamy do foremek. W zależności kto co lubi, dodać bakalie (ja użyłam żurawiny i jagód goji). Wstawiamy do nagrzanego do 150 stopni piekarnika i pieczemy 30 minut. Po upieczeniu zostawiamy na ok 5 minut w piekarniku, a potem 5 minut po wyłożeniu z piekarnika. Wyciągamy ciasto z formy, ponieważ szybko w foremkach pojawia się woda. Masy wystarczy na dwie foremki do babeczek (jak na zdjęciu).

Smacznego!

~Wskazówka
Jagody goji znane są z wielu zalet jakie posiada. Zawiera bardzo dużą ilość witaminy C. Dietetycy zalecają jedzenie 15-45 g suszonych jagód goji dziennie!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz