Zapraszam do szpinakowych przepisów! Dziś dwie zielone propozycje na obiad. Na niedzielę pewnie planujecie tradycyjnie rosołek, ale na jutro jak znalazł!
Szpinaghetti
Składniki:
-150 g szpinaku
- 50 g spaghetti pełnoziarnistego
- sól, pieprz
Przygotowanie
Bardzo proste danie. Wystarczy ugotować makaron. W tym czasie, jeśli mamy mrożony szpinak, rozmrozić szpinak na patelni i doprawić. W razie potrzeby można dodać troszkę wody. Kiedy szpinak będzie gotowy, dodać makaronu i podsmażać przez ok 1 minutę. Widelcem i łyżką można uformować kłębuszki z makaronu.
ok 215 kcal
Szpinjajo
Składniki:
-2 jajka
-150 g szpinaku
-sól, pieprz
Przygotowanie:
Rozmrażamy szpinak na patelni i doprawiamy. W razie potrzeby można dodać troszkę wody. Jajka rozlewamy na patelnie i smażymy pod przykryciem na jajka sadzone. Jako również doprawiamy. Jeśli uważacie,że danie jest "za suche" można polać jogurtem naturalnym.
ok 235 kcal
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz