Podróż smaku

Podróż smaku

14 września 2014

Szpinakowo

Zapraszam do szpinakowych przepisów! Dziś dwie zielone propozycje na obiad. Na niedzielę pewnie planujecie tradycyjnie rosołek, ale na jutro jak znalazł!


Szpinaghetti
Składniki:
-150 g szpinaku
- 50 g spaghetti pełnoziarnistego
- sól, pieprz

Przygotowanie
Bardzo proste danie. Wystarczy ugotować makaron. W tym czasie, jeśli mamy mrożony szpinak, rozmrozić szpinak na patelni i doprawić. W razie potrzeby można dodać troszkę wody. Kiedy szpinak będzie gotowy, dodać makaronu i podsmażać przez ok 1 minutę. Widelcem i łyżką można uformować kłębuszki z makaronu.
ok 215 kcal



Szpinjajo
Składniki:
-2 jajka
-150 g szpinaku
-sól, pieprz

Przygotowanie:
Rozmrażamy szpinak na patelni i doprawiamy. W razie potrzeby można dodać troszkę wody. Jajka rozlewamy na patelnie i smażymy pod przykryciem na jajka sadzone. Jako również doprawiamy. Jeśli uważacie,że danie jest "za suche" można polać jogurtem naturalnym.
ok 235 kcal

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz